Fun Fix

Fun Fix

Fun Fix Kennelkamp 2017

TävlingPosted by Susan Danielsson Fri, September 29, 2017 00:12:39
Årets händelse gick av stapeln lördagen den 16 september.

Sigge och jag, som var Kennelkampens tävlingsledning, hade förberett allting i flera veckor så det var skönt när det äntligen var dags. Jag är så oerhört tacksam för att min fantastiska familj ständigt ställer upp på mina mer eller mindre galna upptåg. Vad skulle jag göra utan dem?

Linus hjälpte till att baka så att alla skulle få fika under dagen. Han specialiserade sig på hallongrottor medan jag bakade kladdkakor som Sigge dekorerade.

Denna första kennelkamp höll vi i Lotushallen i Getinge och kl 10.00 kunde vi räkna in Speeda (Xaxa), Axel, Dixie, Sigge (Faxe) och Axa inklusive mattar och en husse. Då vi än så länge bara har en kull med Pumi så fick varje valp bilda sitt lag och i varje lag behövdes det två människor. Louise och Speeda fick låna Emil dagen till ära och Linus hade deklarerat sen länge att han skulle hänga med Axel hela dagen. Tror Melanie uppskattade det eftersom även hon behövde en till lagmedlem.

Efter lite information drog hela gänget ut på ett Quiz, vissa fick gissa en del medan andra skrattade och kryssade rätt. Mika som bildade ett lag med Anders och Axa fick svara på frågorna och hon var så duktig så hon och laget placerade sig som tvåa!

Medan hela gänget var ute och svarade på frågor passade Sigge på att rigga prisbordet. Han var mer än nöjd med sin insats!

Deltävling två var en bana med agilityhinder och tunnlar, några rallylydnadsmoment, ett pussel och sex tärningar som skulle slås till sexor allihopa. Alla gick banan och då informerade Sigge om tvisten att de var tvungna att tala om vilken tid de tänkte komma i mål på. Ingen helt enkel uppgift och alla fick fundera både ett och två varv innan de vågade meddela sin tid till oss i sekretariatet.
Det var även så att hela laget måste vara aktiva på banan, sen fick de välja helt själva hur de skulle fördela uppgifterna.
Hur fort lägger man ett pussel när man känner sig lite stressad? Varför får man plötsligt inga sexor när man desperat slår tärningarna precis innan målgång? Svåra frågor och några svar fanns inte.
Linus, Melanie och Fun Fix Axel kämpar med pusslet.


Susanne och Fun Fix Axel "Sigge" ger sig i kast med pusslet medan husse Linus bidrar med goda råd.

När alla tråcklat sig igenom deltävling två var det lunch. Anders skötte grillen och ganska snart kunde alla mumsa i sig nygrillade hamburgare. Vi hade verkligen vädret med oss, solen sken och värmde hela dagen så i pauserna kunde hundarna rastas utan att bli blöta för en gångs skull. Några droppar regn kom det när vi åt lunch men man kunde lugnt sitta kvar utan att bli särskilt blöt.

Linus försökte få ut sin ostskiva ur förpackningen för att placera den på sin hamburgare. Inte en helt lätt uppgift och kanske, kanske kan det bli en deltävling på nästa års kennelkamp.
Mätta, belåtna och med rastade hundar tog vi oss ann racet. Eftersom det bara var fem hundar med fick alla tävla mot alla så det blev några race att springa.
Husse Linus håller Fun Fix Faxe "Sigge" som är redo att ge sig av till matte Susanne.
Fun Fix Axa mot Fun Fix Xaxa "Speeda" och den sistnämnda vann för hon är sjukt snabb medan Axa passade på att springa till mig och Sigge istället för till Mika vilket inte gjorde saken bättre. Lilla bus-Axa, söt är hon men hon gör inte alltid som Mika vill.
Fun Fix Dixe i full fart mot matte Linn. Snabb och ruskigt söt är hon. Det här med race är ju så otroligt kul och jag måste nog säga att det var väldigt tyst under loppen. Alla var väldigt koncentrerade på sin uppgift.
Efter en hel massa lopp hade vi en vinnare som oslagbar tog sig igenom hela racet. Fun Fix Xaxa "Speeda" med matte Louis och lagkamraten Emil. Emil hade lite problem att hålla Speeda i första loppet, hon hade så brått iväg att hon nästan vred fingrarna av Emil som vägrade släppa för tidigt. Men det visade sig att detta var ett starkt team så de utarbetade en bra metod och resterande lopp gick bra, utan skador på någon inblandad. En vandringspokal delade Sigge ut till Speeda och en bok där man ska sätta in en bild på vinnaren och skriva några rader. Priset är ständigt vandrande så när det återlämnas nästa år får Speeda och Louise med sig en mindre version av bucklan hem.

När alla inblandade pustat ut något var det dags för deltävling tre - paketinslagning på tid. Alla lagen var taggade och tänkte att det här tar de hem, hur svårt kan det vara att slå in ett paket liksom. Sigge presenterade dock en tvist som innebar att laget skulle hålla om varandra så de bara hade en höger och en vänster hand att arbeta med. Vad vi skrattade, det var verkligen inte lätt när inte bägge händerna satt på en och samma person.
Axels lag in action - Melanie och Linus var faktiskt riktigt, riktigt duktiga på att slå in paket tillsammans.
Ett hederspris borde ha tilldelats lag Faxe "Sigge" för de krullade till och med snörena!!
Team Axa var inte riktigt samspelta, Anders hade svårt att låta bli och hjälpa till med sin höger hand. Mika hade roligt, hon jobbade på lugnt och metodiskt.
Louise och Emil var jättesnabba! De var nog fortfarande lite lyckligt yriga efter vinsten i racet så de slog in paket så det stod härliga till. De knep andraplatsen efter ohotade lag Dixie med Linn och Maritha.

Deltävling fyra har jag faktiskt inga foton ifrån, vi var nog lite trötta så där i slutet av dagen. Men här skulle hundarna apportera leksaker, träapporter, plastapporter och plastflaskor. För varje apporterad pryl från en lagmedlem till den andra fick man 3 poäng och här var Speeda vass och vann! Axa som verkligen gillar att apportera tog inte ett enda föremål i sin mun hur Mika och Anders än kämpade. Här skyller vi helt klart på tvåbeningarna i laget för de hade verkligen inte tränat ihop sig inför kampen.

Så var det då dags för prisutdelning efter en lång, innehållsrik och rolig dag.
Fun Fix Kennelkamp 2017 1:a Lag Xaxa "Speeda", Emil och Louise, 2:a Lag Axel, Linus och Melanie, 3:a Lag Dixie, Linn och Maritha, 4:a Lag Faxe "Sigge", Susanne och Linus, 5:a Lag Axa, Mika och Anders.
Här kan ni läsa resultaten i varje deltävling, Sigge och jag var enväldiga domare så allt är helt rätt och riktigt.
Fun Fix Xaxa "Speeda" vann Fun Fix kennelkamp 2017 med sitt lag matte Louise och Emil. Stort grattis!! Dessutom tog ju detta gänget även hem årets race. Grattis igen.
Fun Fix Axel med matte Melanie och Linus kom 2:a och dessutom tog de hem Fun Fix vandringspris för ÅRETS KURSHUND! Stort grattis!!
Fun Fix Dixie kom 3:a med sitt lag matte Linn och Maritha. Dixi vann även Fun Fix vandringspris ÅRETS VALLHUND!! Stort grattis.
En stolt Fun Fix Faxe "Sigge" kom 4:a med matte Susanne, husse Linus och storebror Jalle som tyckte att han kunnat hoppa in och fixat några grenar för att poängen skulle ökat. Men det fick han ju inte, istället fick han peppa från sidan och det var han väl inte helt nöjd med ska erkännas.

Finaste (helt opartiskt) Fun Fix Axa med sitt fina lag husse Anders och lillmatte Mika kom 5:a och inte nog med det hon tog även hem Fun Fix vandringspris ÅRETS UTSTÄLLNINGSHUND!! Stort grattis till hela gänget.

Det obligatoriska gruppfotot. Hundarna ser så där lagom roade ut men de är snälla och ställde upp utan större protester. Från höger Fun Fix Axel, Fun Fix Dixie, Skallabackens Frigga "Fixa", Fun Fix Axa, Fun Fix Xaxa "Speeda" och Fun Fix Faxe "Sigge.

Vi vill tacka för en härlig dag, en lång innehållsrik och väldigt rolig dag. Jag är så glad att ni kunde komma och hoppas att ni kommer även nästa år. Nya tävlingar, nya utmaningar, nya vänner och nytt ställe.

Jag är stolt över Emil som kastar sig in i rollen som proffsig lagmedlem, jag är stolt över Linus som hängde med Melanie och Axel hela dagen, jag är stolt över Mika som var lagledare i lag Axa med den äran, jag är stolt över Sigge som var den finaste och duktigaste konferencier man kan tänka sig och så är jag stolt över Anders som fixade lunch, organiserade racet och deltog i lag Axa, jag är dessutom stolt över alla Fixas fina valpar och över er mattar och hussar som förvaltar dem så väl. Det är skönt att vara så stolt, jag njuter till fullo.

Väl hemma blev det lite grillat till middag och sen avslutades det med gott att dricka och gott att snaska på till ett parti Maxi-yatzy med Anders. Tack Susanne och Linus för godssakerna.

Foto: Fun Fix Tassfotograf Melanie Ejdetjärn, Susan (jag alltså) och Linn Johansen.

Nu sätter vi igång med planeringen inför Fun Fix Kennelkamp 2018!

/Susan  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post54

Skallabackens kennelträff - årets höjdpunkt

TävlingPosted by Susan Danielsson Mon, August 29, 2016 11:48:18
Anna och Lasse på Skallabackens pumikennel bjuder varje år in hela valp-gänget till en kennelträff utan dess like. Alla är med för att det är kul men vårt gäng är med för att vinna. smiley
Helgen består av allsköns tävlingar som man inte ens i sin fantasi kunde begripa att de fanns. Skratten avlöser varandra och nya vänner får man för livet. Fixas kull, Nordiska Mytologi kullen allmänt förkortat NMK, består av sju fantastiska Pumisar med lika fantastiska ägare med tillhörande respektive och barn. Vi har gått in för denna helgen med liv och lust, vilket vi gör varje år, vilket innebär enhetlig outfit både för hundar och människor i turkost. Man kan väl säga att vi syns, och hörs, där vi drar fram.

Första tävlingen var årets Quiz vilket laget fick klara utan sin lagledare, mig då, eftersom jag åkte hem för att sälja en av våra valpar. Resultatet av Quizet kunde väl vara något bättre främst med tanke på att Caroline (Hrapp) hade pluggat hela semestern på Skallabackens blogg, antecknat och memorerat. Inte heller hjälpte det ett dugg att någon i laget försöka fuska. Men vi kände att det fanns många poäng kvar att slåss om så vi var inte ett dugg oroliga.

Andra tävlingen var ett blindtest där man med ögonbindel skulle smaka på en massa olika saker. Även här fick laget klara sig utan mig men jag tycker att de skötte sig bra. Det är minsann inte så lätt att känna smak när man inte ser. Sinnena spelar en lätt ett spratt.

Tredje tävlingen - här var jag på plats men valde tre andra som fick delta. Krister med Edda, Linda med Loke och Petter med Idun. Det var en kombinerad bana som innehöll några rallylydnadsmoment, några tunnlar, ett vattenhinder där hunden skulle springa över en pressening medan vatten duschade över dem, ett spännande slalom med kompostgaller och lite annat smått och konstigt. Förarna fick gå banan och sedan säga vilken tid de skulle utföra den på. Sen fick man avdrag om man missade hinder eller inte prickade den satta tiden. I den här grenen var vi grymma och kom tvåa. Linda och Loke var fantastiska precis som förra året, var bara fyra sekunder ( om jag minns rätt) ifrån den tiden de sagt.

På eftermiddagen var det PUMIRACE -årets viktigaste, mest prestigefyllda tävling av alla tävlingar alla kategorier. Här tävlar hundarna individuellt och inte för sina lag. Fixa springer fort, det gör de andra med, men nu hade hon ju haft valpar så frågan var i vilket slag hon var.
Men om man säger så här SEMIFINAL! så förstår ni att hon återhämtat sig efter valpningen och är på god väg att bygga upp konditionen igen. Astor är en riktigt snabb hane och vet ni vad? Fixa slog honom!
Dessa kom till final! Astor fick ett wild card, var väl lite genant att bli slagen av en snygg brud misstänker jag. Kiwi, Fixas mamma, har vunnit två gånger tidigare, missade vinsten i fjol som då gick till Loke, Fixas bror, så man kan väl säga att pokalen hålls inom familjen. Fixa fick möta Loviz i finalen och om hon inte hade fokuserat på att läsa lagen för sin motståndare så kanske hon hade vunnit. Men jag är stolt över henne, delad tredjeplats i den mest prestigefyllda tävlingen är verkligen inte fy skam.

Vinnare i årets race: KIWI!!!

Kvällen avslutades med Pumi Rock vilket innebär att vi tvåbenta tävlar mot varandra om den åtråvärda PUMI Statyn som är ett vandringspris. Tävlingen måste upplevas, den gör sig liksom inte i skrift. Man skrattar så tårarna rinner och magmusklerna protesterar. Två personer iförda ögonbindlar håller i varsin rockring och har varsin bjällra hängandes ner från ett skärp i midjan. Den som först fångar den andra vinner. Försök föreställ er det om ni kan.

Söndag morgon, stämningen var på topp, laget var grymt laddat. Första grenen, och vi gick ut stenhårt som alltid, var en apporteringstävling. En höll hunden, gav den ett paket som innehöll grisöron, tuggben, godis som luktade gott och sen skulle hunden apportera paketet till mottagaren, avlämna det och återvända för att apportera ett nytt paket. Fixa var jätteduktig, hon sprang fram och tillbaka mellan Anders och mig med en massa paket. Hela vårt lag var bra faktiskt, även den som inte ville bära saker till vardags slog till och apporterade två hela paket! Imponerande med tanke på den stora publiken, alla hundarna som stundtals lät ganska mycket, barnen som rörde sig runt i hundhallen och alla andra spännande intryck.

Sen kom då sista grenen, här fanns allt att vinna eller förlora. Ett tunnelrace som fick det att snurra i huvudet både på förare och hundar. De som startat agility tidigare fick springa med händerna bakom ryggen, de andra fick vifta precis som de ville på både armar och ben. Fixa var superduktiga men jag fick en total minnesförlust och fick stanna och vänta på att det skulle sluta snurra i huvudet innan jag kunde hitta rätt tunnel och fortsätta. Men vi har ju några stjärnor i laget Linda och Loke som var riktigt, riktigt snabba, Petter och Idun, himmel vilken fart och så Krister och Edda som inte bara kom 5:a i årets agility SM medium utan även vann tunnelracet. Utan tvekan var de dagens snabbaste ekipage, Edda ligger som en oljad blixt nära marken och farten är så hög så det är knappt man ser henne.
Resultatet av 2016 års Skallabackenkamp, VINNARE: NMK!!!

Så vi vann och det var så skönt för även om vi är där för att ha kul så är det ju dödsviktigt att vinna. smiley Förra året kom vi tvåa och vem minns en två mer än vi som kom just tvåa?

Ett till spännande inslag var det faktiskt och det är kidsen Danielssons årliga tävling. Just det våra fyra barn ordnar alltid en tävling och så även i år. Jag assisterar dem lite men de skriver själva anmälningslistor, fixar priser och roddar själva tävlingen. I år var utmaningen att hunden skulle ligga eller sitta helt still medan ägaren gjorde olika, valfria, rörelser runt och i vissa fall över hunden. Barnen bedömde dels hur still hunden låg, där kunde man få mellan 1 och 10 poäng, sen bedömde de även det konstnärliga där man också kunde få mellan 1 och 10 poäng.

Årets vinnare: Maria och Mirabell!!! Om jag nu inte har helt fel så fick hon 10p för att hunden låg helt still och 9,5p för det konstnärliga. Sjukt imponerande.

Trötta efter en, som alltid, fantastisk helg med goda vänner, nya vänner och roliga utmaningar packade vi ihop Kungen (vår husvagn) och for hemåt.

Nu njuter vi av vinsten men NMK är inget gäng som ligger på latsidan så planeringen inför nästa Skallabackenkamp är redan igång! Ska man ligga på topp.....

/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post22

Lydnadstävlingar

TävlingPosted by Susan Danielsson Thu, May 12, 2016 09:16:37
Lydnadstävlingar är ingen enkel aktivitet utan det ligger mycket träning bakom ett framträdande på tävlingsplanen. Trots mycket träning kan det ju gå käpprätt åt fel håll på grund av en mattes dåliga tävlingsnerver, andra omständigheter och hundens dagsform.

Jag är ingen tävlingsmänniska brukar jag säga men egentligen är jag nog det, en grym tävlingsmänniska. Men när jag kommer in på lydnadsplanen där domaren står och ser allvarlig ut så blir jag nervös så till den milda grad att jag inte ens kommer ihåg vad jag heter. Skulle någon däremot be mig föreläsa för ett fullsatt Globen och jag fick ett ämne och 1 timme på mig att förbereda mig så skulle jag jubla och tycka att det var både spännande och otroligt roligt. Den föreläsningen skulle förhoppningsvis berika både mitt och lyssnarnas liv och jag skulle var så där härligt pirrig i magen innan jag skulle upp på scen.

Andra skull dö i den situationen eller åtminstone önskat att jorden kunde öppna sig och sluka dem i ett nafs.

Nåja jag har ju bestämt mig för att tävla lydnad, att tycka att det är kul och dessutom så ska resultatet vara bra.

Viktigt är att ha en riktigt bra tränare och det har jag. Sedan Fixa var liten, liten valp har jag tränat för Mona Kjernholm och hon är en klippa, så duktig, ser alla små detaljer, tvingar mig att fundera på lämpliga lösningar, planera och strukturera upp min träning.

Att tillhöra bra träningsgrupper är, för mig, ett måste. Ett gäng där man kan få göra fel, vara bra, misslyckas och lyckas om varannat, där man kan skratta åt allt och inget, peppa varandra, se vad som måste förbättras, komma med förslag på hur det ska förbättras, där man är ärlig och inte bara säger att " det såg ju fint ut ". Jag har lyckan att tillhöra två träningsgrupper som är de bästa för mig och Fixa.

Nu har jag ju turen att ha en fantastisk hund som verkligen gillar att träna, men hon är inte den lättaste, hon vill ha raka och klara direktiv annars skäller hon, högt och så öronen krullar sig.

Att träna in momenten är en sak men sen är det ju uppvärmningen och de där små transporterna mellan momenten på tävlingsplanen som måste tränas in ordentligt.

Nu har vi, äntligen, bärgat titeln LP1 och vi känner att vi är på rätt väg. Vi har rolig på planen, jag kan andas och faktiskt njuta lite stundtals. Sommaren kommer vi förhoppningsvis ägna åt Fixas valpar och träna lydnad för att till hösten debutera i Lydnadsklass 2.

/Susan
  • Comments(1)//blogg.funfix.se/#post1