Fun Fix

Fun Fix

Fler steg framåt - framsteg alltså!

ValparPosted by Susan Danielsson Mon, September 26, 2016 09:22:13
Barnen avlämnade på bussen. Idag var Faxe med och lämnade dem, Mika gick med honom i koppel och han uppförde sig som den lilla hjälten han är. Han passade även på att kissa och bajsa på koppelpromenaden. På något vis ser han så klok ut, han har ett lugn över sig och allt han göra. Detta lugn blandas dock med viss tokighet och vilda upptåg, men på ett belevat sätt på något vis.

Inte nog med att Faxe är en klok liten rackare, han är gudomligt söt också. När vi dumpat barnen på bussen gick vi till bokskogen för att träna en stund. Det är ju det vi gör på våra små promenader, tränar. Hela livet är ett enda långt träningspass för en liten hund, de lär sig ständigt nya saker och trimmar på det som de redan lärt sig.

Idag var det godissök bland boklöven, nosen kan han använda helt klart, sen tränade vi inkallning och då är han snabb, supersnabb. Lyssnar jättebra på sitt namn och galopperar för glatta livet till mig när jag kallar på honom.

Vi hann även med att träna lite uppletande bland alla pinnarna, jag kastade en liten pinne och så sökte Faxe upp rätt pinne som han levererade till mig för att få sin belöning. Arbetsvillig kille som dessutom kan konsten att koppla av inomhus.

Han fick även träna på att vara ensam en stund medan jag var ute med Axa. Faxe var i den lilla valphagen och Ove och Fixa var lösa i huset. Kul? Inte ett dugg, till en början i alla fall men ganska snart var han tyst och gick och la sig i korgen där han somnade gott. Jag kunde nämligen tjuvkika in genom ett fönster och se vad han pysslade med.

Så vart ska Faxe flytta? Till vem ska han flytta? Vem letar efter en vän för livet att träna med, uppleva äventyr med och gosa med?

Axa fick också komma ut på en vända i bokskogen. Hon fick på sig sin sele och så blev det koppelträning. Det momentet är ju väldigt lätt att glömma bort när man bor i skogen som vi gör. Även Axa går bra i koppel även om hon är något skuttigare än Faxe, hon snurrar rundor och hoppar stundtals som en liten guttaperkaboll.

När vi klarat av koppelträningen blev det lite inkallning och jösses va snabb hon är, så snabb så jag håller andan tills hon kommit fram helskinnad. Hon skyr liksom inga medel utan ska bara fram till varje pris. Härliga lilla hund. Även Axa fick använda nosen och leta foderkulor bland boklöven. Trots att hon är tämligen galen så har hon en fantastisk förmåga att fokusera på det hon jobbar med så alla foderkulorna hittades och åts upp med god aptit.
Nu sover både Axa och Faxe gott i korgen så jag ska passa på och städa klart i barnens rum efter helgens omstrukturering av sovplatser för barnen.
/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post29