Fun Fix

Fun Fix

Faxe ute på egna äventyr

ValparPosted by Susan Danielsson Wed, September 28, 2016 09:47:36
Det är ju viktigt när man är en liten valp att man får uppleva så mycket som möjligt, vänja sig vid livets innehåll liksom. Så när jag skulle iväg till Varberg och träna lydnad för Mona Kjernholm så förbarmade sig Emma över Faxe. Emma och jag har jobbat tillsammans i många år på Våxtorps Djurklinik, vi har tränat hund tillsammans under åren och bytt erfarenheter när det gäller hunduppfödning. Man kan säga att vi känner varandra väldigt väl. När Emma erbjöd sig att ta Faxe över dagen tackade jag ja med glädje.
Vi möttes vid Ladan, en lågprisaffär inte så långt hemifrån, klockan åtta och så fick Faxe hoppa in i Emmas bil. Emma föder upp Schapendoes och har två fina tikar hemma och så har hon Axel, en härlig Border Collie.

När Emma lämnade tillbaka Faxe på kvällen var hon lyrisk över denna goa lilla trygga valp. Han hade stegat in i huset och känt sig hemma på en gång. Favoritplatsen att sova på blev bredvid Åke som är människobebisen i huset, de två fann tydligen varandra direkt. Emma var även imponerad över valpens förmåga att gå i koppel, han går med sådan värdighet, ser snygg ut och traskar på utan bus. Sån är han Faxe, värdig liksom.

När han och Axa är med ute i skogen så rusar Axa runt som ett skållat troll, rullar runt i boklöven, sladdar runt träden, passerar bäcken i ett huj och ser mest ut som ett lakritstroll. Axel hänger också med och rusar runt i skogen, jagar Axa, blir jagad, snor Axas kotte och kör race mellan bokträden men han gör det hela med en viss värdighet i steget. Snyggt helt enkelt, städat och med precision.

Axel hade även gillat de andra hundarna, anpassat sig efter omständigheterna utan problem. Katterna hade han också umgåtts med, de är vana vid hundar och flyttar sig inte bara för att det kommer in en ny jycke i huset utan tog sin plats som vanligt.

Dagen slutade med agilityträning hos vår granne Veronica och sen kom det hem en trött Faxe. Trött men lycklig.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att han är en trygg valp, lugn men med en massa fart under tassarna när det behövs, kan koppla av inomhus och hanterar alla nya miljöer med ett lugn och en värdighet utöver det vanliga.

Nu vill Faxe flytta till sitt "föralltidhem", några har hört av sig så kanske blir det en flytt inom en snar framtid.

/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post30