Fun Fix

Fun Fix

Axa - min lilla stjärna

ValparPosted by Susan Danielsson Wed, September 28, 2016 10:37:23
Axa är verkligen en liten stjärna precis som alla sina syskon. Hon uppför sig i alla miljöer, tar in saker och ting med ett lugn och en stor nyfikenhet. Man kan inte annat än älska henne till hundra procent och lite till.

Igår åkte hon med till Varberg när vi skulle träna lydnad för Mona. Resan tar 1,5 tim enkel resa och hon låg själv i sin bur i baksätet och var tyst hela resan, inte ett pip. Hon kräktes en gång men annars sov hon gott.

När vi kom fram rastade jag henne och hon gjorde vad hon skulle och fick springa runt en stund i skogen. Medan jag tränade Fixa fick Axa ligga i buren i bilen och det gjorde hon utan protester. Hon sa inte ett ljud när Agneta, som åkte med mig, hämtade sin hund och grejer i bilen.

Sen var det Axas tur att få komma ner på plan och träna lite med mig. Det blev lek med repet och jösses vilken intensitet, hon ger sig aldrig. Kämpar och kämpar. När jag kastar repet springer hon som en galning och hämtar det för att få kampa lite till. Precis som jag vill ha henne, galen liksom. Det blev även lite kontaktträning och inkallning som hon gjorde perfekt.

Att det var en massa nya hundar var inget hon egentligen brydde sig om. På väg ner till planen tänkte hon gå fram till en Flatte som låg hos sin matte, den såg ju liten och snäll ut. Men när Axa närmade sig så reste sig Flatten och den var, i Axas ögon, gigantisk så hon blev så överrumplad att hon hoppade minst en halvmeter bakåt. Sen sansade hon sig, återfick sin värdighet och traskade lugnt förbi. Reagera får man och ska man göra, sen handlar det bara om att avreagera sig och inte fastna i ett beteende. Duktiga lilla valp.
Sen blev det ett pass till i buren i bilen, inga problem, hon sov gott. Ett pass till på planen med lite lek och så fick hon ligga i min famn när vi tittade på de andra som tränade.

Resan hem var inte heller några problem, hon kräktes och sen sov hon resten av tiden, inte ett pip.

Fantastiska lilla Axa, hon är verkligen för härlig på alla sätt och vis.

/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post32