Fun Fix

Fun Fix

Syskon - likheter och olikheter

ValparPosted by Susan Danielsson Fri, October 14, 2016 15:08:56
Anders och jag har fyra fantastiska barn tillsammans och jag njuter ofta av deras olika personligheter. Tänk att fyra barn kan vara så olika fastän de har samma föräldrar. Visst finns det likheter mellan dem men jag gillar att de är egna personer helt och hållet. De förgyller vårt liv, ger oss utmaningar att hantera och så har de ju så härlig humor.

Nu har Fixas första valpkull växt till sig lite, de närmar sig fyra månader med stormsteg. Jag hör bara positiva tongångar från de nya familjerna, alla är nöjda och glada. Här hemma röjer Axa runt med Faxe som snart ska flytta hemifrån. Killar kan ju vara lite senare på den fronten eller om det bara gäller människor barn, jag vet inte riktigt. Än så länge är han i alla fall kvar här hemma.

Axa är en riktig buse, påhittig och med ett tempo som går i 180 för att sedan fall i djup sömn och vara nästintill död. Faxe är av en annan sort, han har en viss värdighet och går med stolta steg i koppel medan Axa far runt i snöret som en svart tuss som far hit och dit i vinden. Faxe skulle heller inte komma på tanken att gå igenom bäcken på vägen hem från skogen vilket Axa alltid gör, liksom sin mor. Faxe går runt och blir således aldrig lika blöt och skitig som sin syster. Axa är med till 110 procent och vill, vill, vill. Hon stjäl godis om hon kommer åt, hon drar i repet tills hon trillar baklänges, hon gör liksom allting lite för mycket. Precis som jag vill ha henne, vilket kapital att förvalta och förädla.

Faxe gillar också att träna, han är en fena på att apportera pinnar och kottar, kommer fint in och avlämnar i min hand. Han gillar godis, han gillar att träna och kan jobba länge, tycker att det är roligt. Men han har alltid en värdighet som Axa totalt saknar än så länge.

Igår när det skulle klippas klor så får jag jobba ett bra tag med Axa innan framklorna är klippta, jag vill att hon ligger still och så fort hon gör det får hon sin belöning. Men det tar sin tid att komma dit jag vill och när framklorna var klippta var jag nöjd för den här gången. Faxe kom själv traskande och la sig i mitt knä och så klippte jag alla klorna, han höll bara upp sina tassar en efter en. Hur härlig som helst är han. Kanske har han inte riktigt den energin som behövs för att vinna de stora mästerskapen men han har absolut tillräckligt med vilja för att både träna och tävla. Ska bli spännande att följa honom framöver och se vad han kommer ta för sig. En sak är i alla fall säker och det är att han är en hyvens Pumi som kommer glädja sin kommande familj/ägare i många, många år framöver.
Faxe, Axa och mamma Fixa - vild lek i granskogen. De är bra på att leka alla tre och jisses vilken fart de har när de drar på mellan granarna. Jag hukar mig och håller tummarna att ingen ska springa in i ett träd men de har koll, otrolig koll med tanke på hur fort det går.

Med en Pumi i huset går livet lite fortare, med flera Pumis går det jättefort.....
/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post34