Fun Fix

Fun Fix

Nya vänner

ValparPosted by Susan Danielsson Sun, October 23, 2016 10:39:44
Igår var vi bjudna på kräftskiva hos våra vänner och grannar Ulyana och Christian. Vi packade ihop barnen och tog även med oss Axa för hon kan ju inte vara ensam hemma hela kvällen. Fixa och Ove fick dock fira lördagskvällen på tu man hand men de verkade nöjda med det upplägget.

I vännernas familj ingår en dotter som är jämngammal med Emil och en katt, en gul en som heter Nicke. Han är en lite speciell katt, trevlig liksom och inte så himla "kattig".

Axa stegade in samtidigt som de andra gästerna som hade med sin hund, Totte, en mops på modiga 11,5 år. Totte och Nicke hade träffats tidigare så de var tämligen ointresserade av varandra. Däremot var ju Axa en ny och spännande bekantskap för Nicke. Så roliga de var. Axa har faktiskt aldrig träffat en katt tidigare så hon visste ju inte alls vad det var. Men de var nyfikna bägge två och umgicks av och till under kvällen. Axa skällde lite på Nicke och Nicke förföljde Axa. De nosade på varandra och tycke uppstod.

Axa hade tagit med Fixas turkosa tygbur ifall hon behövde lite avskildhet för att sova men när vi ställde upp buren blev Nicke överlycklig. Vilken lya! Vilken lyx! Han stegade in i buren och där satt han länge, länge och njöt av sin nya bostad. Axa höll sig utanför och spanade in. När vi sen åt middag skakade vi ut Nicke ur buren och satte in Axa, gav henne ett tuggben och tänkte att där skulle hon hålla sig lugn. Det gjorde hon faktiskt, en lång stund samtidigt som Nicke satt utanför och glodde surt på henne. Han hade ju blivit av med sin lyxbostad som nu ockuperades av en rufsig liten hund.

Nicke kunde, om han ville, dra sig tillbaka på övervåningen dit hundarna inte hade tillträde men inte då, han tillbringade hela kvällen tillsammans med hundarna och var hur social som helst.

Det är kul att se hur olika djurarter fungerar tillsammans, intressant liksom. Ju längre kvällen led desto tröttare blev Axa som till slut slocknade helt och sov som en gris under bordet. Partyn är tuffa för en liten valp, det är mycket som ska upptäckas, undersökas och processas.

Några kort blev ju inte tagna förstås. Vi var ju fullt upptagna med att betitta djurens sätt att umgås, lite imponerade av hur försiktiga de var med varandra och nyfikna.

Nu ligger Axa i vår säng tillsammans med alla barnen som spelar, bättre kan man knappast ha det när man är en liten valp som är lite "dagen efter trött".

/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post37