Fun Fix

Fun Fix

My Dog 1 2017

UtställningPosted by Susan Danielsson Sun, January 08, 2017 22:30:26
Det började lite stökigt då Caroline, mitt resesällskap, blev sjuk dagen innan avfärd. Med feber i kroppen och snorig näsa åker man ingenstans, så är det med det. Försökte locka med mig några andra vänner men med så kort varsel lyckades jag inte. Men har man fyra barn så är det egentligen inte något större problem, Mika anmälde sig frivilligt och packade snabbt en väska med allt som kan behövas under några dagar i Göteborg.
Resan gick bra, sällskapet var det verkligen inget fel på, men vi kom lite fel när vi kom fram. Inget ovanligt och absolut inget att oroa sig för, vi hamnade inte på något torg utan kom fram till hotellet så småningom. Mika var imponerad av Pariserhjulet på Liseberg så nu har hon bestämt att vi ska åka dit när det blir sommar. Inte mig emot.

Vi bodde på hotell Panorama vilket även Mona och Krister med Häxa och Edda gjorde och Ida och Åsa med Q´smi. När vi installerat oss på hotellrummet kastade sig Mika på sängs och sa: -Det här är som semester fast bara i två dagar!

Kvällen tillbringade vi först i hotellets bar med Mona och Krister innan vi drog vidare till en liten kvarterskrog, Ölstugan. Mika var inte så imponerad av maten och ville inte ha något men sen åt hon upp min torsk, som var urgod, så hon gick därifrån mätt och belåten. Härligt kväll hade vi och det är alltid trevligt att hänga med Mona och Krister även om det inte blir så ofta. Hundarna låg kvar på hotellrummet och det var ju lite spännande för jag var inte helt säker på att Axa skulle hålla truten. Hon kan ju låta ganska rejält när hon sätter den sidan till. Men de hade nog mest legat på sängen och sovit gott, trötta efter resan och alla nya intryck.

Som uppfödare blir man ju bara lycklig när det visar sig att en hel drös av valpägarna anmält till My Dog. Totalt fem valpar av nio stycken deltog. Det var så kul att träffa alla småttingarna med mattar och hussar. Både Solveig, som äger pappan Rocky, och jag var rörande överens om att det var ett gäng stjärnor.


Fun Fix Trixie "Trixa"
Domare på torsdagen var Hans Almgren och han var verkligen den bästa för nervösa små valpar med lika nervösa handlars. Han pratade med valparna, gullade, kände lugnt och fint igenom dem och var så lugn.

Resultatet var det inte heller något fel på känner jag både som valpägare och uppfödare:

Hanar: 1:a med Hp Fun Fix Axel

Tikar: 1:a med Hp Fun Fix Axa
2:a med Hp Fun Fix Trixie "Trixa"
4:a Fun Fix Dixie

BIR valp: Fun Fix Axa och BIM valp Fun Fix Axel.

Så det var ju bara att planera om dagen något för visst ville ju Axa in och springa i den stora finalringen.

Jag ställde även ut Skallabackens Frigga "Fixa" som för dagen löpte och inte var på sitt bästa humör men hon gjorde sitt bästa. Hon fick Excellent, CK och kom 2:a i Championklassen för tikar och sen placerade hon sig som 4:a i Bästa tik.

Mika och jag tackade för oss, kramade om alla valpisarna och drog tillbaka till hotellet. Eftersom det var världens uppförsbacke dit och jag hade vagnen med stålbur, stolar och en massa andra bra och ha saker och dra på så var jag ganska svett när vi äntligen kom fram. Mika skuttade dock på och var hur pigg som helst.

Hundarna installerades på rummet och vi gick och åt pizza. En helt vanlig pizza kan smaka riktigt gott när man är både trött och hungrig. Sen slappade vi på vårt rum och åt godis, en massa godis faktiskt för det får man ju göra när man är på resande fot. Rastning av hundar och sen fick Fixa stanna kvar på hotellet medan vi andra gav oss av till mässan igen.
Det var massor av BIR-valpar så det tog tid för domaren att gå igenom dem innan vi skulle ut i stora ringen. Vi fick vänta i en lång kö och Axa la sig ner och sov som en stock. Jag blev orolig att jag skulle behöva släpa runt henne i ringen. Men när det var dags vaknade hon upp och jösses vad duktig hon var, jag är djupt imponerad. Utan tvekan travade hon på så fint och visade upp sig som värsta primadonnan. Något pris blev det inte jag är så nöjd med hur hon tar sig ann alla nya utmaningar, gillar läget och presterar.

Tillbaka till hotellet, världens uppförsbacke som dessutom var mer eller mindre glashal, väl där bestämde vi oss för att det äntligen var dags för ett dopp i bubbelpoolen. Varmt vatten, jetstrålar och så bar himmel och kall luft ovanför oss. Kan ju inte bli bättre. Mika var lyckligast och rankade badet som nr 1 när hon sammanfattade resan.

Eftersom vi var ganska trötta efter gårdagens sena kväll och dagens hundutställning bestämde vi oss för att äta på rummet. Mysa liksom, ta det lugnt och äta gott.

Vi beställde mat i hotellets restaurang och så åt vi på rummet vilket bekymrade Mika lite eftersom det bara fanns ett skrivbord och det dessutom var belamrat med grejer. Var skulle vi sitta och äta? I sängen så klart sa jag och så tittar vi på tv. Jösses, jag trodde Mika skulle svimma! Äta i sängen! Hade mamman blivit tokig. Inte då så här gör man när man har semester och bor på hotell förklarade jag pedagogiskt och sen fick det bli så.

Mika somnade tidigt, jag packade ihop inför morgondagen och rastade hundarna innan jag somnade.

Fotografer: Melanie, Ida, Solveig och jag.

/Susan  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post40