Fun Fix

Fun Fix

My Dog 2 2017

UtställningPosted by Susan Danielsson Sun, January 15, 2017 21:35:30
Jag smög upp tidigt på fredagsmorgonen, fodrade och rastade hundar, duschade och packade ihop det sista, bar ut det till bilen och väckte Mika som inte alls var överdrivet intresserad av att gå upp. Men så småningom när hon dragit sig en stund kom hon upp och sen var det full fart mot frukosten.

Hotellfrukostar är ju så otroligt goda, även om jag äter samma saker som hemma så slipper jag duka fram och diska efteråt. Det är liksom bara att njuta rakt av. Mika tog ut svängarna rejäl med korv, bacon, äggröra och juice. Allt gick ner och mätta och nöjda hämtade vi hundarna, alla grejer vi skulle ha med oss till utställningen, checkade ut och gick ner mot mässan.

Halt och ganska kallt var det, inte speciellt mysigt väder men det är ju svårt att påverka, bara att gilla läget eller åtminstone acceptera det.

Fun Fix Axel med matte Melanie fick ge sig ut ensamma i ringen eftersom det inte var några andra hanvalpar anmälda. De skötte sig med den äran, första utställningen och så duktiga. Man kan inte vara annat än stolt som uppfödare. 1:a plats med Hp.

Sen var det dags för tikarna och jag kunde konstatera att gårdagens övningar hade tagit musten ur Axa, hon visade sig inte alls lika bra som dagen innan.
Trots tröttheten så ställde hon upp fint och tidvis sprang hon på riktigt bra. Men jag är mer än nöjd med henne, vilken liten stjärna hon är. 4:a med Hp blev det idag och det är ju riktigt bra med tanke på att det var sju fina tikar med i valpklassen för tikar.

Idag stod hon bättre på bordet, det var fortfarande läskigt men hon stod upp och låg inte ner som en skadeskjuten kråka. Visst har vi tränat att stå på bordet men det är ändå helt annorlunda på en stor utställning med massor av hundar och folk runt omkring.

Finaste Fun Fix Trixie "Trixa" placerade sig inte idag men det berodde inte på den nya handler, för det var ett inhyrt "proffs". Isabell, kompis till Trixas matte, är nämligen en van utställare när det gäller Springer Spaniel och även om de ställs lite annorlunda så gjorde Isabell ett riktigt bra jobb.

Fun Fix Dixie med matte Linn och Fun Fix Extra "Xena" med matte Anne-Carin i full action. Fina valpar och jätteduktiga handlers. Dixie blev inte placerad idag men "Xena" visade upp hela sin skönhet och vann klassen. 1:a med Hp till "Xena" alltså.

Den stolta uppfödare, typ jag, torkade en tår i ögonvrån, så där så ingen såg och njöt av de finaste valparna man kan tänka sig. Fun Fix Extra "Xena" BIR valp och Fun Fix Axel BIM valp.

Mika satt i sin stol och läste, hon är en bokmal, åt lite godis och målade i sin målarbok. Lättaste resekompisen, totalt okomplicerad med ganska små krav på tillvaron.

Jag hann med att träffa gamla vänner, Britta Trofast som ställde ut sin Parson med stor framgång, det var typ hundra år sen vi sågs sist och jag var inte säker på att jag skulle känna igen henne. Men visst gjorde jag det och så härligt det var att ses igen även om vi bara hann prata en liten stund. Kommer nog fler utställningar som vi kan ses på misstänker jag.

Träffade även Katarina och Micke, föräldrar till ett av våra fodervärdsbarn Kajsa, vi har tre stycken, alla vuxna nu men det är en helt annan historia. Katarina och Micke är vänner sedan långt tillbaka när vi alla hade Jack Russells, en fantastiskt rolig tid. Alltid lika kul att träffas även om det blir kort om tid.

Hann även med att snacka med Emma Wahlén som jobbade i Setterns monter. Vi bor ganska nära varandra och har jobbat ihop och tränat hund tillsammans i många år. Hon passade en av valparna när de andra var sålda, Fun Fix Faxe, och blev så förälskad i honom. Det blev hon redan när hon var och hälsade på valparna, typ kärlek vid första ögonkastet. Men eftersom hon redan hade huset fullt med hundar fick det stanna vid att passa honom medan jag var iväg med Axa och Fixa på träning. Nu släpper Setterna en ny bok - Starka Tillsammans av Jenny Wibäck och i den boken som bara måste läsas av många flera skäl finns det fina bilder på Faxe! Emma är nämligen en otroligt duktig fotograf!

Och så ett snabbt stopp vid Örkelljunga hundgymnasiums monter för att snacka lite med Sara och Eleonor. Vi ses också alldeles för sällan trots att vi bor ganska nära varandra, kanske dags att ändra på det?

Fixa, Skallabackens Frigga, däremot var piggare idag och glömde nästan bort att hon löpte. Sprang på skapligt, ställde upp sig och var tämligen fokuserad på sin uppgift.
Väldigt fokuserad och hungrig eller sjukt godissugen. 1:a i Championklass och 2:a Bästa Tik med CACIB.

När våra hundar var klara på utställningen gick Mika och jag ett varv för att shoppa och titta på alla andra fina hundar. Vi handlade ingenting!

Packade ihop alla grejer, snabba hej då till alla och sen gick vi uppför den långa, långa, långa och jätte hala backen upp till hotellet där Hedvig, vår bil, stod och väntade på oss i garaget. In med hundar och alla grejer i bilen och sen bar det av hemåt med ett stopp i Varberg för en delikat (inte) måltid på den Gyllene Bågen eftersom det var där Mika ville äta.

Det var skönt att komma hem, det är det alltid, krama om alla killarna som vi inte sett på flera dagar. Packade upp och sen slängde vi oss i soffan och bara slöade och pratade om allt roligt vi gjort i Göteborg.

Fotona är tagna av: Melanie, Ida och Solveig.

/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post41