Fun Fix

Fun Fix

2016 en sammanfattning av årets händelser

TräningPosted by Susan Danielsson Mon, January 16, 2017 16:25:48
Januari 2016

Träffar "Satsning 2016" en hel helg i Lotushallen. Två ekipage från Norge och så tre från Sverige, en oslagbar mix. Detta är andra året vi träffas och tränar lydnad för Mona Kjernholm. Så otroligt lärorikt och roligt.

Hann med en föreläsning i Halmstads hundarena för Siv Svendsen. Mycket intressant. Lyckades även sno åt mig en plats på en tvådagars kurs för henne i mars. Toppen!

Det fantastiska tisdagsgänget fortsätter även i år att träna tillsammans, det är lydnad för Mona Kjernholm som gäller för hela slanten och vi håller till i Lotushallen.


Februari 2016

Fixa och jag var i Halmstads hundarena och tävlade en lydnadsklass 1. Mona Kjernholm var på plats och håll ordning på oss. Det är ju det där med att värma upp lagom mycket så man inte har en galen hund som skäller eller en som tycker sig ha arbetat klart.
Vår insats var verkligen lysande och jag känner att jag får ta på mig det eftersom jag var så arg pga ett samtal jag fick precis innan vi skulle tävla. Lite svårt att skaka av mig det och fokusera. Väljer att minnas 10:orna vi fick på tandvisningen, inmalningen och hopp över hinder. 126 p och ett tredje pris blev resultatet och vi lärde oss massor på kuppen.

Vi hann även med en tävling dagen efter, denna gång i Höganäs, blå hallen. Vi ökade på vår poängskörd och hamnade på 147 p och fick ett 2:a pris. Idag var hon lite busigare, skällde en hel del vilket domaren påpekade på slutet. Men det går åt rätt håll, vi lär oss ständigt nya saker och dessutom träffar vi varje gång väldigt många trevliga människor.

Tisdagsgänget, mitt bästa träningsgäng, träffades ett par gånger och tränade lydnad på Mona Kjernholm.


Mars 2016

Fixa och jag startade månaden med en lydnadsklass 1 tävling i Lotushallen. Det är ju på hemmaplan, en hall vi trivs i och tillbringar mycket träningstid i. Så jag kände mig ganska lugn och lagom pepp. Fixa var riktigt glad, hon gillar Lotushallen lika mycket som jag, där har vi alltid kul och oftast med goa vänner. Detta var faktiskt första tävlingen där jag kände att: ja vi kan det här! En sån härlig känsla och vi hade riktigt, riktigt kul tillsammans. Det roliga resulterade i 157p och ett 2:a pris. Domaren Jenny Wibäck beklagade, hon tyckte att det var retligt att det fattades 3 p för att vi skulle erövra vårt andra 1:a pris. Men så kände inte Fixa och jag, ånej inga ledsna miner här inte. Vi kände att vi hade gjort en riktigt bra insats och att det från och med nu bara kommer gå bättre och bättre.

Två dagar tillbringade Fixa, Ove och jag i Halmstad hundarena på kurs för Siv Svendsen med ett härligt gäng ny träningsvänner. Jag tränade mest Fixa, enligt min plan, och vi fick lite nya läxor och vi löste faktiskt apporteringen som Fixa inte varit helt glad i tidigare. Ove fick vara med och leka lite med alla roliga leksaker som Siv hade med sig. Han kände sig inte helt trygg i den nya miljön och med alla nya människor och hundar. Men han lekte och det är en stor framgång.

Två pass agility för Jenny Damm har vi hunnit med också. Både Ove och Fixa har fått träna. Viss skillnad på dem, när Fixa tränar skäller hon så öronen krullar sig på mig och när Ove tränar är han helt tyst. Så när vi ska gå igenom något nytt så får Ove börja, det är liksom lättare att tänka när inte någon skäller inuti ens huvud. Oj vad mycket nytt vi har lärt oss. När jag körde Ajax, för många år sedan, var det bakombyten som gällde och armen närmast hunden skulle peka framåt och visa vägen. Så är det inte längre, Jenny skrek många gånger att jag viftade på armen som en galning. Det är inte helt lätt att träna bort gamla vanor men det går, det kommer det att göra.

Tisdagsgänget träffades i Lotushallen, mer lydnadsträning för Mona och både hundarna och jag utvecklas åt rätt håll.

Ögonlyste Fixa och resultatet var u.a.


April 2016

Fixa löper! När det är dags för parning for vi till Åsa och så fick Fixa träffa Borgarmarkens Rocky. Tycke uppstod i Solveigs trädgård och parningen var ett faktum. För säkerhetsskull for vi dit dan efter igen och även andra parningen var fulländad.

Vårens helg med "Satsning 2016"-gänget gick av stapeln och det är alltid så roligt att träffas. Vi tränar lydnad för Mona Kjernholm, pratar, skrattar, äter godis och tränar igen och igen och igen. Dessa helger är guld för mig och mina hundar, vi har lärt oss så oerhört mycket.

Maj 2016

Fixa och jag hade anmält oss till tre lydnadsklass 1 tävlingar för att försöka fixa vårt LP1 innan valpningen.
Första tävlingen var i Helsingborg och vädret var toppen, vi var laddade och vi hade dessutom matchat oss ordentligt. Fixa hade halsband och koppel i orange och jag hade hennes namn på min väst och byxor i samma färg. Domaren Sten Bengtsson sa att vi skulle absolut ha vunnit tävlingen om bästa matchningen om det funnits en sådan. Härligt start. Sen går vi in på banan och bara har så kul tillsammans Fixa och jag. Allt sitter, om inte helt perfekt så gott nog. Vi tar vårt andra 1:a pris och fick 170 p.

Andra tävlingen gick av stapeln i Laholm och jag var så grymt förkyld. Feber, snoret rann och jag hade fått vatten innanför trumhinnorna så jag hörde knappt något. Varmt var det också, solen gassade och svetten lackade utan att man behövde röra sig nämnvärt. Jag bestämde mig ändå för att åka, det var ju inte så långt att köra. Den stackars tävlingsledaren som gjorde sin första tävling hade lite problem att dirigera mig i det fria följet för jag hörde ju inte vad hon sa utan chansade på vad jag skulle göra. Domaren Yvonne Andersson blev i alla fall nöjd med det hon såg och belönade det fria följet med 8,5p. Ställandet gjorde Fixa perfekt, det gör hon oftast, men sen tog hon ett skutt framåt och fick en 6:a på momentet. Domaren berättade att hon blivit biten i baken av en insekt och då är jag ju glad att hon bara tog ett skutt fram och inte drog all världens väg. Sen fick vi en 6:a på hopp över hinder, vet inte riktigt hur Fixa tänkte men hon hade en tydlig plan att springa bredvid så jag fick stoppa henne och så hoppade hon. Detta var poängen jag såg, har ju annat att koncentrera mig på i transporterna än att glo på poängen. Var ändå nöjd med vår insats i hettan och med förkylningen som verkligen tog musten ur mig. Vi fikade och väntade på prisutdelningen utan förhoppning om något 1:a pris. Men jag hade en reservplan, var nämligen anmäld till ytterligare en lydnadsklass 1 dagen efter. Men ibland har man turen på sin sida, vi skrapade ihop 164 p och fick vårt efterlängtade tredje 1:a pris och vips kunde vi njuta av Fixas nya titel LP1.

Tisdagsgänget träffades som vanligt för lydnadsträning för Mona Kjernholm, roligaste dagarna i hela månaden.


Juni 2016

Denna månad har vi tränat på hemmaplan, tagit det lugnt, återhämtat oss och väntat på valparna. På midsommarafton, den 24, föddes 9 stycken alldeles perfekta, små och väldigt svarta Pumivalpar. De kom några dagar för tidigt och var ganska små men Fixa tog så väl hand om dem och såg till att de fick mat och värme allihopa. Vilket fantastiskt gäng! Jag hade ju inte röntgat Fixa så jag hade ingen aning om hur många valpar hon bar på men hon var ju inte så stor, hade inte gått upp så mycket i vikt så jag gissade på tre men skulle bli glad om det blev fem och gärna flera tikar så jag hade några att välja på eftersom vi skulle spara en. Vilken överraskning när valpningen satte igång, det bara rann valpar ur henne!

Många timmar tillbringades vid valplådan där de små beundrades in i minsta detalj. Alla mådde bra och växte på sig ordentligt.

Juli 2016

Valparna tog den mesta av tiden i anspråk denna månad. De växte, lekte, växte lite till, åt och så busade de så mycket de orkade. Fantastiska små varelser som vi förälskade oss i totalt.

Ove fick åka ensam med mig på "Satsning 2016", en hel helg med lydnadsträning för Mona Kjernholm. Denna gången var vi hemma hos Mona i Varberg och Ove och jag bodde över så vi hann med skogspromenader där Ove nästan dog när Monas mellanpudel Inez jagade honom över stock och sten. Inez ville bara leka men Ove, som blivit jagad av valparna där hemma, fick panik och drog en vända. Han kom dock när jag ropade och så fick vi tala honom tillrätta och berätta att han kunde ta det hela med ro. Han skötte sig så bra på lydnadsträningen och nu börjar saker och ting hamna på rätt plats. Framsteg på framsteg kan vi med glädje notera.


Augusti 2016

Alla valparna besiktigade av vet Pia-Hélèn Welander och ingen fick någon anmärkning. Pust, det är alltid en pärs och så skönt när det är över.

19 - Fun Fix Xaxa flyttade till Louise i Bjuv
20 - Fun Fix Dixie flyttade till Linn m familj utanför Borås
21 - Fun Fix Trixie flyttade till Theres m familj, utanför Uppsala
27 - Fun Fix Idefix flyttade till Kicki och Matz m familj i Stockholm
31 - Fun Fix Extra flyttade till Anne-Carin m familj utanför Borås

Årets stora händelse - Skallabackskampen gick av stapeln i slutet av augusti så vi for dit hela familjen med Kungen och hundarna och valparna som inte flyttat än. Det är Fixas uppfödare Anna och Lasse som ordnar en stor valpträff i dagarna tre på Halmstads hundarena dom de äger och driver. Tror det var ca 55 hundar med respektive på plats och så delas vi upp i lag för att genomföra den omtalade Skallabackskampen. Fixas kull, Nordiska Mytologikullen håller ihop i vårt och torrt och tävlar iförda våra lagkläder som går i turkost, så klart.

När tävlingarna var avklarade och segraren skulle belönas så visade sig att vi vunnit!! Nordiska Mytologikullen vann kampen och vilken härlig seger det var, smakade oerhört gott måste jag säga.

Fixa gjorde även en fantastisk insats i racet där hon placerade sig som delad trea. Strålande insats med tanke på att hon är långt ifrån i full kondition.

Hann även med en träff med bästa tisdagsgänget, tillbaka till vardagen och lydnadsträningen. Fixa var oerhört pepp, hon hade verkligen längtat efter att få träna med sina kompisar igen.

September 2016

Familjen drog till Spanien på semester, hyrde ett hus, tog med farmor och så låg vi i poolen och badade i havet. Varmt var det, jättevarmt och skönt, jätteskönt. Åt gott, vilade, njöt, gick på stan och badade. Bästa semestern ever enligt hela familjen.

Valparna som var kvar inkvarterades hos vänner, Fixa och Ove drog på pang i Halmstad och huset fick klara sig själv.

Väl hemma igen bestämde sig två av de resterande valparna sig för att flytta.

17 - Fun Fix Axel flyttade till Melanie i Halmstad
18 - Fun Fix Lexie flyttade till Pia m döttrar i Skegrie.

Kvar var nu bara Fun Fix Faxe som skulle hitta sin nya familj. Men den som väntar på något gott väntar inte för länge. Så sant som det är sagt.


Oktober 2016

Denna månad innehöll mycket lydnadsträning. Tisdagsgänget träffades i Lotushallen som vanligt och så var det årets sista helg med "Satsning 2016". Man kan inget annat än att vara lycklig som har två så bra träningsgäng att frottera sig med.

Två omgångar med agilityträning för Jenny Damm i Lotushallen avverkade vi och det är ju alltid otroligt givande. Jenny har slutat puckla på mina viftande armar nu vilket måste innebära att de inte längre viftar runt utan håller sig mer eller mindre där de ska. Blindbyten jobbar vi hårt med, Jenny vrålar byt och jag väntar och väntar och byter försent. Som tur är känner vi varandra sen många, många år tillbaka så vi är liksom lite vana vid hur vi brukar bära oss åt. Men jag måste säga att jag numera får till riktigt fina blindbyten då och då. För att jag skulle lära mig ordentligt fick jag låna Ogin som är en hejare på agility, tillsammans var vi riktigt bra om vi bortser från den gången jag ramlade över honom och så den andra gången när jag snubblad på mig själv och trillade som en fura. Men för övrigt tycker jag det går framåt.

Faxe fick nog av oss och hittade äntligen sin familj.
17 - Fun Fix Faxe flyttade till Susanne och Linus i Åkersberga.

Och det var tur att han gjorde det för annars hade han blivit kvar, en sån fantastisk liten hund, oj vad han satte sig hårt i mitt hjärta. Men vi skulle ju inte spara någon hane....

November 2016

Agilityträningen för Jenny fortsatte och sakta, sakta går det framåt fast vi springer riktigt fort då och då. Ibland skriker Jenny spring!!! Begriper inte riktigt varför, jag är ju typ snabb som en orkanvind. Ove är jätteduktig och han tycker att det är så kul, Fixa med hon är en stjärna i allt hon tar sig för.

Tisdagsgänget tränar på. Mona kör hårt med oss, detaljer, planer, kriterier, riktning, mål, transporter, moment, kedjor, belöningar..... Pust, kul, riktigt kul är det och det går framåt med stora steg. Ove gillar numera lydnadsträning, han går med viftande svans och jobbar som aldrig för. Den lille bc har nog börjat bli en stor kille även om det har tagit tid.
Axa hänger också med på lydnadsträningarna och hon är lik sin mor, gillar det och jobbar som bara den. Hon är snabb, rolig och väldigt lättlärd.
December 2016

Månaden där allt ska hinnas med, luciafirande med barnens klasser, bowlingavslutning, orkesteravslutning med Sigge, inhandling av julklappar, lite städning av hemmet, julpyntning och en massa nattjobb för min del.

Trots det hårda decemberupplägget hann jag med att träffa Tisdagsgänget i Lotushallen och vi tränade lydnad som vanligt. Vi har så roligt, det är mycket skratt, många roliga kommentarer, förslag till lösningar på olika övningar, godisätande och träning, träning, träning.

Jenny Damm tränade mig i agility och framstegen haglar, ett litet hagel men ändå. Man får vara glad för det lilla. Nu ska vi träna som bara den på hemmaplan så återupptar vi agilityträningen när Jenny kommer hem från Florida i vår. Vissa har det bra.

De fina bilderna har Mona Kjernholm, Solveig Bergkvist och jag tagit.

Nu ser vi fram emot ett härligt 2017 med massor av äventyr med hundarna.

/Susan
  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post42