Fun Fix

Fun Fix

Tisdagsgänget

TräningPosted by Susan Danielsson Thu, January 26, 2017 08:54:11
I tisdags var det dags för årets första lydnadsträning med bästa träningsgänget ever. Vi har träffats i flera år nu, varannan tisdag på ett ungefär i Lotushallen i Getinge.

Igår var vi två man kort så det blev extra mycket träningstid för oss andra. Alla hundarna presterade på topp, verkar som om de riktigt längtat efter träningen lika mycket som vi förare gjort.

Vi började med en träningstävling och Ove var först ut. Han fick ge sig på Startklassen och jag kan inte säga annat än att jag var riktigt, riktigt nöjd med honom. Genom hela programmet var han så engagerad och gick med en glad, viftande svans. Vilken skillnad! Nu har han energi och glädje så det nästan svämmar över. Underbara Ove.

Visst finns det massor av detaljer kvar att jobba med, konstigt vore det annars, men nu kan man jobba, nu vill han jobba, nu tycker han att det är roligt att jobba. Så det är full fart framåt nu med glädje kan man säga.

Att sitta riktigt still måste vi träna på, liksom apporteringen men det jobbar vi på, fria följet ska bli lite stadigare både vad det gäller position och fokus. Men va kul vi har, jättekul.

Ove hann även med sitt i grupp och här har vi en svaghet eftersom han gärna lägger sig ner när han ändå bara ska vänta. Så det blev att belöna ofta både när han satt på plats men även hos mig så han tänkte mer fram och upp än ner i backen. Funkade fint. Läggande under gång, funkar bra även om återgången är lite vinglig när jag ska gå förbi och vända bakom honom för att sen komma upp vid hans sida. Lösningen blev att när jag gick mot honom la jag en extern belöning, en go-bit, framför honom som han kunde fokusera på. Funkade riktigt bra.
Fixa fick också gå starklassen även om hon ska starta 1:an, känns skönt med en mjukstart. Hon skötte sig föredömligt och den enda som klantade sig var jag. Efter första momentet klappade jag om henne och sa att hon var jätteduktig vilket ledde till att hon blev smått galen och skällde. Suck, hur kunde jag glömma bort våra städade transporter och momentrutiner? Skärpte till mig och resten gick riktigt bra. Vi ska träna på ingångar med apporten, de sitter inte som en smäck kan man säga. Men Fixa är ju så härligt lycklig när hon får träna, tror hon skulle kunna hålla på hur länge som helst. Belöningen för henne är att få göra nästa moment och nästa och nästa. Tacksam hund att träna helt enkelt.

Vi jobbade med rutan och runda. När Fixa ska runda en kon blir hon lite galen för hon tycker att det hör till agilityträningen och där kan hon ju låta ganska rejält om man säger så. Fokus blev att hon höll tyst hela tiden och om hon sen inte var så snabb eller tajt runt konen spelade ingen roll för det är inte något egentligt problem för henne. Jag får dessutom tänka på att säga "Runda" väldigt lugnt vilket inte alls är så lätt för mig. Fixa och jag är nog nästan lika galna bägge två och då är lydnad en stor utmaning för oss. Rutan börjar funka bra, här gäller också total tystnad för Fixa och så jobbar vi på farten lite längre fram. Skickade ett par gånger på rutan, sen på konen som hon skulle runda och så rutan igen. Kul tyckte Fixa och bra träning för mig som verkligen fick ha koll på transporterna och momentrutinerna.

Axa den lilla stjärnan som låter som en galning när hon sitter i buren men faktiskt är helt tyst när hon tränar. Tvärtom mot sin mor alltså. Vi tränade på ingångar och att gå några steg framåt, hon ska lära sig ingångar både på vänster och höger sida. Snabba läggande tränade vi också, snabb är hon men försöker fuska lite ibland och inte riktigt trycka ner armbågarna i golvet. Introducerade Runda och himmel vad denna lilla varelse är smart. Det tog inte många gånger förrän hon fattade vad övningen gick ut på, man kan bara bli lycklig av en sån här liten träningsvän.

Jag har ett till fantastiskt träningsgäng och i tisdags så hade Mona med sig min julklapp från Hilde. Så glad jag blev, en sån jättefin påse och så Julebrus och Julekuler. Vi har ju försökt få både Hilde och Perly, som är från Norge, att förstå tjusningen med julmust men se det har ju varit helt lönlöst. De har klassat julmusten som färgat sockervatten och därmed totalt odrickbart. Till helgen ska familjen dela på min julklapp och det ska bli spännande att smaka på Julebrus vilket är helt nytt för oss.

Med detta får vi väl ändå anse att julen 2016 är överspelad.

/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post43