Fun Fix

Fun Fix

Det man inte vill hända hände ändå

ValparPosted by Susan Danielsson Mon, February 06, 2017 14:18:57
Så sorgliga nyheter som ändå måste berättas.

Fixas nio fantastiska valpar är numera bara åtta.

Den 31 januari 2017 fick Fun Fix Idefix "Roffe" somna in i famnen på sin underbara familj. Där var han trygg och allt gick väldigt lugnt och fint tillväga.

Roffe var inte akut sjuk men det upptäcktes kristaller i hans urin och det undersöktes vidare och då upptäcktes det att hans urinblåsa satt fel i hans lilla kropp. Efter konsultation av fler veterinärer och fler genomförda undersökningar så insåg vi alla att det inte skulle gå att rätta till med hjälp av en enkel operation. Urinblåsan hängde över bäckenkanten och problemet var att Roffe aldrig kunde tömma den ordentligt. Istället gick han och skvätte små pölar här och var. När man inte kan tömma sin urinblåsa bildas det lätt bakterier som senare gå upp och påverkar njurarna om man inte ständigt medicinerar och det är inte hållbart i längden. Denna missbildning är väldigt, väldigt ovanlig så det är inget vi andra valpägare behöver oroa oss för i detta läget.

Så Kicki med familj fick ta det smärtsamma beslutet att låta Roffe få somna in. Sorgligt för hela familjen, sorgligt att Roffe fick ett så kort liv hos sin familj och sorgligt för oss uppfödare som inte vill annat än att det ska gå väl för alla våra valpar och valpköpare.

Sänder massor av varma kramar till Kicki och resten av familjen, jag är så ledsen för er skull, det var ju inte så här det skulle bli.

/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post44