Fun Fix

Fun Fix

När det blir lite för bra....

TräningPosted by Susan Danielsson Fri, February 24, 2017 11:38:40
I tisdags var det dags för lydnadsträning i Lotushallen för Mona Kjernholm och eftersom det var sportlov så bestämde sig Sigge för att hänga med. Jag var inte riktigt frisk men med lite Ipren orkar man en hel del, åtminstone en stund.

Min plan har länge varit att få Sigge intresserad av att träna Axa och det har gått ganska bra faktiskt. För att få till det där sista så köpte jag en väst till honom med praktiska fickor för godis och hundleksaker. Västen var svart med fina orangea detaljer. Snygg liksom. Sigge är ju en mästare i att matcha så han drog på sig svarta byxor, en orange tröja och en orange mössa. Samtidigt konstaterade han nöjt att hans inneskor var svarta,vita och orangea. Kunde ju inte bli bättre.

Jag varskodde Mona att Sigge skulle ta lite av min träningstid och efter lite mutor gick hon med på det. Hon har någon konstig skräck för barn men eftersom hon och Linus är bästa vänner så tänkte jag att det nog skulle funka med Sigge med. Vi packade in oss och hundarna i bilen och drog till Getinge, solen sken och det var vår i luften, härligt.

Väl på plats presenterade jag Sigge för mina träningskamrater och de är så snälla så de tog emot honom med öppna armar. Första passet tog jag och Fixa eftersom det var fjärren vi skulle träna på och minsann nu börjar vi få ordning på den. Sakta men säkert går det framåt. Låsta framben är inte det lättaste och de svåra skiftena kommer redan i klass 1 så det gäller att få ordning på det från början.

Andra passet la Sigge beslag på, det tränades på ställande under gång, ingångar, fritt följ och runda. Himmel va duktiga de var. Det märktes att vi hade tränat en del tillsammans på hemmaplan. Axa uppförde sig exemplariskt och tyckte att det var jättekul att träna med Sigge.

När det sen var dags för tredje och sista passet var min plan att köra fritt följ med Fixa och ha en massa störningar som paraply och tävlingsledare med min stora solhatt på sig. Jag hade minsann släpat med mig allt som behövdes...

Men så fel jag hade då. Mona hade plötsligt kommit över sin skräck för barn och bestämde att Sigge och Axa skulle träna två på-två av-tryck eftersom det kommer behövas när hon ska ta gungan i agility och då kunde han hänga med på agilitytävlingar dit jag tydligen också skulle få följa med men då i en roll av hundrastare, peppare, hålla ordning på saker, se till att förarna får mat.... Öh det var ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig kanske. Men jag fick backa och träna Fixa för mig själv med hjälp av mina träningskamrater som viftade med paraplyet och kommenderade iförd solhatt.

Sigge och Axa var fullt upptagna med att träna för Mona....

Ja det blev kanske lite bättre än vad jag tänkt mig. Men visst är det kul att även Sigge tycker att det är roligt att träna hund. Ju fler i familjen som vill träna och tävla hund ju fler hundar kan vi ju ha. En logiskt följd liksom. Sigge konstaterade på vägen hem att han absolut kunde ta ledig från skolan för att träna Axa, för det är ju också en sorts skola!

Vill ni se filmen när Sigge och Axa tränar så ska jag lägga in den på hemsidan under Filmer.

/Susan

  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post45