Fun Fix

Fun Fix

Malmö Int Utställning 19/3-17

UtställningPosted by Susan Danielsson Mon, March 20, 2017 14:24:22
Det blev visst lite sent på lördagkvällen, hundarna var hemma och vilade, medan hela familjen med massa vänner var och åt mat och bowlade i Båstad. Sen avslutade vi hemma hos grannarna, trevligt som alltid men oj vad sent det blev.

Som tur var hade jag packat det mesta till utställningen så jag kände mig tämligen väl förberedd. När klockan ringde på söndagsmorgonen halv sex kastade jag mig upp ur sängen, blev stående och kunde inte komma ihåg vad jag skulle göra, sov nog fortfarande. Bestämde mig för att stå kvar på plats tills jag vaknat ordentligt och plötsligt mindes att jag skulle iväg på utställning.

Fixade till mig i badrummet, packade det sista, rastade hundarna och så in med allt i bilen och iväg. Åt frukost i bilen, vilket egentligen är helt förbjudet, men alla regler har ju undantag. Resan tog nästan en och en halv timme och det kändes gott att vara framme i god tid. Parkerade, packade ur hundarna och alla saker man behöver ha med sig på en utställning. Det behövs en stor kärra för att få med sig allt och som tur är har jag en sån.

Passerade veterinärbesiktningen utan problem, hittade till ring fyra och installerade mig intill en stor hörnstolpe och fick Stefan som har Puli till granne. Kändes skönt med ett bekant ansikte och vi fick sällskap hela dagen eftersom vi bägge två fick visa våra hundar i stora ringen.

Fun Fix Axel med ägare Melanie var också på plats, idag var det Axel och Axa som fick försvara Fun Fix färger. Axel är så otroligt lik pappa Rocky, så fin på alla sätt och vis.

Axel var först ut i ringen i sällskap av ytterligare en hanvalp Imse Vimse Glenrothes. Bägge killarna visade sig riktigt bra och domaren Svante Frisk placerade Glenrothes som 1:a och Axel som 2:a. Axel fick fin kritik så domaren tyckte att han var en bra liten hund.
Foto: Melanies pappa - Axel blir kollad av Domare: Svante Frisk
Foto: Melanies pappa - Snyggt uppställd, Fun Fix Axel

Nästa på tur var Fun Fix Axa att stiga in i ringen och springa lite vänstervarv. Hon var taggad så det räckte och blev över men ville då och då tillbaka till Fixa som satt i buren och väntade. Det var bara två små tikar med i valpklassen, Axa och Kvikur Lilla My. Axa sprang stundtals riktigt bra och ibland fick jag henne till och med att ställa upp riktigt fint. Nöjd var jag med hennes prestation i ringen och hon belönades med att placeras som 1:a med Hp.

Vinner man valpklassen för tikar får man möta vinnaren bland hanvalparna för att tävla om BIR valp. Axa skötte sig bra, riktigt bra faktiskt och domaren pekar på henne vilket innebar att hon slog hanvalpen!
Foto: Melanie Ejdetjärn (Axels matte)

Så här stolt ser man ut när man blir BIR valp på Malmös int hundutställning. Snygg rosett och vi, jag och Axa, bestämde oss för att stanna kvar så hon kunde få springa i stora ringen. Hon tyckte ju att det var så kul när hon fick det i Göteborg så visst skulle hon få göra det igen nu när hon fick chansen.

Många fina hundar passerade i ringen innan det var Fixas tur, hon var på hugget, skällde, hoppade och var så där härligt galen. Hon får gärna vara det utanför ringen för jag vet att så fort hon kommer in i ringen så skärper hon till sig, hon är ju inte en Show Lady för intet liksom.
Foto: Melanie Ejdetjärn - kolla in tungan, typiskt Fixa. Skallabacken Frigga "Fixa" i Championklassen för tikar. Visserligen var hon ensam i klassen men det är ju ingen garanti för fina resultat. Men domaren tycke om henne så han belönade henne med Excellent och ck. I konkurrensklassen för tikar var de lite fler och hon vann även där så hon blev Bästa tik och fick sitt femte svenska CACIB. Hon har även ett Danskt CACIB så nu får vi väl åka till Norge eller Finland och prova på utställningslyckan.

Som bästa tik får man tävla mot bästa hane om BIR (bäst i rasen), blir man BIR får man springa i stora ringen, alltid roligt. Dagens motståndare var Napos Zajos, ett år yngre än Fixa, med en massa fina titlar. Vi gillar honom skarpt både Fixa och jag, han är snygg, kompakt, rör sig sagolikt och är dessutom trevlig att ha och göra med. Vi fick springa ett varv med hundarna, sen blev det en vända fram och tillbaka innan domaren gav BIR till Napos Zajos "Alf" vilket innebar att Fixa blev BIM. Hon var nöjd, att bli slagen av en snygg hane har hon inget emot.
Foto: Melanie Ejdetjärn - Skallabackens Frigga "Fixa" med sin fina BIM-rosett.

Foto: Melanie Ejdetjärn

Inte så lätt att få två Pumisar på bild som var mer upptagna med att gosa med varandra än att posera för fotografen. De fattade tycke för varandra de där två. Till vänster är Alf och till höger Fixa. BIR och BIM.

Väntan på finalerna blev lång, det tog tid i flera ringar innan de blev klara så hundarna och jag fick roa oss på egen hand i några timmar. Vi var sociala med Stefan, lite hundsnack fördriver tiden på ett trevligt sätt. Jag och bästa Caroline som kom för att heja på Pumisarna passade på att shoppa lite och så hälsade jag på lite gamla vänner och fick även några nya vänner bland annat en ung tjej och kille som ska köpa valp från Skallabacken. Så kul att de kom fram och hälsade och pratade en stund, jag blev riktigt, riktigt glad.

Så småningom blev det dags för valparna i stora ringen men först skulle domaren gå igenom dem en och en vilket alltid tar lång tid. Axa är en stjärna för hon kan verkligen koppla av, sätter sig eller lägger sig och spanar på de andra hundarna. Sen när det var dags att springa in i ringen var hon med på noterna direkt. Hon sprang lika fint som i Göteborg och kanske är det så att hon är som bäst på eftermiddagen. När alla var inne i stora ringen gick domaren runt och tackade de som fick lämna och hör och häpna, Axa fick bli kvar en stund till! Så glada vi blev och så fick vi springa ett solovarv i stora ringen medan speakern konstaterade att hon var en Pumi. Skickligt! Men sen åkte vi ut så någon placering blev det inte och vi hade väl inte heller förväntat oss det men visst man hoppas ju alltid.

Vilken härligt dag! Så kul att Melanie och Axel kom, härligt att Caroline kom och förgyllde dagen och så hade hon med sig ett försenat Babyshowerkit till Fixa, en orange vattenflaska, en sån där fin och så en orange vattenskål. Hon vet verkligen vad Fixa både vill ha och behöver. Pratade bort lång tid med de andra Pumiuppfödarna som var på plats, alltid lika roligt och så får man lära sig nya saker och det är ju aldrig fel. Och så var det ju kul att det gick så bra för Axa och Fixa, att det fick så fin kritik och att de skötte sig så bra. Stolt matte var jag verkligen.

Packade in hundar och grejer i bilen, for hemåt och plockade upp Mika och Emil som varit hos kompisar och lekt. Anders stod vid spisen och serverade oss en tip-top middag som blev en sån fin avslutning på en härlig dag.

/Susan
  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post46