Fun Fix

Fun Fix

Fina framgångar förgyller vardagen

TräningPosted by Susan Danielsson Tue, May 09, 2017 10:09:07
För visst behöver vardagen förgyllas något? Hur kul är det att städa, diska, tvätta och så städa, diska och tvätta igen och igen? På min lista hamnar dessa aktiviteter ganska långt ner, tyvärr.

Det finns ju så mycket roligare saker att göra och uppleva tycker jag. Förutom allt jag gör med min härliga familj och det är ju en hel del så är ju hundarna och allt jag upplever tillsammans med dem så otroligt härligt och ger en massa energi. Så ibland orkar jag faktiskt ta tag i både tvätt och städ här hemma.

I söndags, den 7 maj, var Fun Fix Extra "Xena" och Fun Fix Dixie och sprang vänstervarv på den nationella utställningen i Lidköping. Dixie vann juniorklassen för tikar och Xena kom 2:a i densamma. Bägge fick VG och jättefin kritik. Jag är så stol över dessa små hundtjejer, så fina de är och så härliga individer. Deras ägare är också ena riktiga praktexemplar om man får säga så. Tar så väl hand om sina hundar, tränar och ställer ut. Man kan inte annat än vara lycklig som uppfödare.
Skallabackens Frigga "Fixa" våren -16

Fixa har varit lite skum den sista tiden, lite håglös varvat med galenskap och konstiga utflykter på egen hand under våra träningar. Inte sig själv alls, nästan så jag undrade om hon var sjuk på något vis. Kunde dock inte sätta fingret på problemet, kanske hormoner som lever rövare, någon infektion på gång eller allmän vårtrötthet. Bestämde mig för att avvakta då hennes allmäntillstånd var bra i det stora hela.

I söndags var hon tillbaka! Min glada, pigga, galna, tokiga, snälla, rara, sötaste Fixa. Allt som bekymrat henna var puts väck och jag pustade ut. Som genom ett trollslag hade jag min bästa träningskompis tillbaka, min allra bästa vän alla kategorier. Vi gav oss ut i skogen med Fixa och de hade så skoj, de har de haft hela tiden men när Fixa var lite off så var det inte samma gnista i deras lek även om de lekte.

Fixa och jag har ju tränat fjärr så det stänkt om det på sistone och man kan väl säga att resultatet varit väldigt varierande. Men så i söndags så var det som om allt släppt och trots att Axa for runt som ett skållat troll så kunde Fixa göra 7! absolut rena skiften ligg/sitt med låsta framtassar och med mig 7 meter bort. Hon är ju fantastisk!! Det var så skönt, kände mig så lättad och tänkte att snart, snart så sitter fjärren. Skiftet ligg/sitt är det svåraste att få till när man har låsta framtassar och eftersom det de skiften som är i lydnadsklass 1 så är det ju bara att ta tag i det.

Nu kör vi vidare med träningen inför vår start i Lydnadsklass 1. Konen gör hon perfekt, tajt och snabb med fin ingång. Men vi måste träna att runda olika sorters koner, höjd och färg och även andra saker för att Fixa aldrig ska behöva tveka utan verkligen vara säker på vad jag vill att hon ska göra. Rutan jobbar vi också med, det går framåt, för det mesta har hon bra fart in, hon ställer upp bra, lägger sig på kommando, ligger still tills jag ställt upp bredvid henne och sätter sig när jag säger till. Vi behöver öka avståndet och se till att hon behåller farten in i rutan, vi behöver även träna i olika miljöer och på rutor i alla olika färger.
Skallabackens Frigga "Fixa" våren -16

Det fria följet gillar vi starkt, bra position, energi och engagemang. Vi filar ständigt på momentet, fixar lite detaljer och leker mycket. Läggande under gång, här kan hon bli lite avvaktande i fria följet då hon väntar på sitt kommando men det fixar vi. Inkallningen från liggande funkar jättebra, hon är snabb och kommer in fint. Ställande under gång, samma som läggande under gång, stannar snabbt, står still, bra. Apport, hm, här har vi ju fått en liten fnurra på tråden då jag kastar som en kratta så när jag höjer armen för att kasta hukar Fixa eller backar lite. Men vi tränar på detta, jag på att kasta på egen hand och när Fixa är vid min sida så tränar jag på att bara vifta med armen och belöna så hon blir trygg igen. Själva apporteringen och ingången funkar fint. Hopp över hinder är något av ett favoritmoment men vi behöver träna på det då och då för att det ska sitta, precis som allt annat.

Så snart sitter väl det mesta och då är det dags att ge sig ut på tävlingsbanan igen. Längtar faktiskt, tror att jag har börjat få koll på mina tävlingsnerver så vi kan gå ut på banan och ha roligt tillsammans.

Den 17/9 har jag bokat BPH för vår valpkull och våra vänner. Det blir 11 Pumis som ska beskrivas i Örkelljunga. Arrangörer är Terrierklubben. Ska bli så spännande att få träffa nästan alla våra valpar och se hur de tar sig an alla utmaningar på BPH-banan.

SKK har just nu ett erbjudande om ett bidrag på 300 kr per hund om man bokar ett BPH för minst åtta hundar. Jag sökte och fick bidraget vilket känns toppen, så roligt att kunna erbjuda en plats på ett BPH och så ge 300 kr i rabatt på startavgiften. Ibland har man tur som en tok.

/Susan  • Comments(0)//blogg.funfix.se/#post50