Fun Fix

Fun Fix

Tisdagsgänget - bästa gänget ever!

TräningPosted by Susan Danielsson Thu, March 30, 2017 10:10:28
Lite sent men så blir det ibland, den 20 mars var det åter dags för tisdagsgängets träning för Mona Kjernholm i Lotushallen.

Sigge gick i skolan så han kunde inte följa med den här gången, men jag misstänker att han kommer försöka slinka med några fler gånger.

Anders var hemma med en sjuk Linus så jag lämnade Ove hemma och tog bara med mig tjejerna.

Axa fick gå ut först och jag hade tagit med min nyinköpta kon så vi tränade runda och jäklar min lilla låda vad valpen är duktig! Hon är snabb, riktigt snabb och tajt runt konen, dessutom tycker hon att det är jättekul. Kan ju inte bli bättre förutsättningar för ett bra moment. Nu ska jag själv tänka på att stå still när jag skickar henne och även när jag tar emot henne och så variera avståndet. Men bra är det och bättre kommer det bli. Så nöjd med lill-loppan.

Hon fick även träna med den nya plastapporten. Jag lät henne ta apporten och sen backade jag, hon höll och hängde med, jag gav belöningsord och hon släppte. Fina lilla Axa, så arbetsvillig och lär sig så snabbt. Nu fortsätter vi med detta moment med glädje.

Annat som vi tränade på var att Axa inte ska studsa mot min hand vid ingångarna eller när hon tycker att hon borde få en godis. Hon fick lära sig att vara markbunden för att få sin belöning och även detta fattade hon kvickt. Det är så roligt att träna denna lilla krulliga hund. Hon är så lik Fixa men samtidigt så annorlunda. Fixa har lite mer egen vilja och egna åsikter och kan stundtals låta en hel del om det inte passar. Axa är mer positiv till allt jag lägger fram, hon har inte så mycket egna åsikter än utan köper det mesta utan problem, dessutom är hon helt tyst när vi tränar. Däremot kan hon ju låta lite när hon är i buren eller vid sidan av vilket Fixa sällan gör. Så det kompletterar varandra kan man säga - typ någon låter hela tiden.

Axa fick även träna en vända på att ligga still med hakan i backen när jag sitter framför och har en godishög på golvet framför henne. Jobbig övning eftersom hon väldigt gärna vill ha godiset men det blir bättre och bättre.

Fixa fick börja med fria följet som blivit ett va våra favoritmoment vilket jag aldrig kunnat tro det skulle bli med tanke på att det varit ett ångestmoment för mig tidigare. Men himmel vad bra Fixa är, bra position, uppmärksam och arbetsvillig, länge. Om jag går för mesigt drar hon sig ut från mig, inte mycket men tillräckligt för att det ska synas och det är ju inte bra. Men går jag på som vanligt är hon i perfekt position. Tränade även på högersväng i språngmarsch - inga problem. Däremot kommer vi få lägga ner lite tid på stegförflyttningen bakåt, där har vi slarvat.

Konen kom fram och detta moment har ju varit lite svårt för Fixa, hon blir så glad och upphetsad, tänker agility och låter gärna och mycket. Nu har jag fått henne att utföra momentet och samtidigt vara tyst, inte lätt men det går. Hon är också snabb och tajt runt konen och nu har jag utökat avståndet rejält. Eftersom momentet är sist i programmet så ska vi göra kedjor där runda ligger sist så hon orkar hålla sig samman och utföra det så bra som hon kan. Hon tycker det är ett roligt moment vilket underlättar.

Axa fick en vända till och då började vi med stegförflyttningar framför spegeln. Tanken är att hon alltid ska följa mitt vänstra ben i fria följet oavsett vart jag tar vägen. Snabbt fattade hon tanken med övningen och även om rumpan ibland gled ut så var hon kvick på att hoppa i rätt position. Hur härligt som helst och så enkelt om man bara tänker rätt. Fria följet är nog det roligaste momentet nu tycker jag, som kanske kommer ändra mig framöver men just nu är det roligast.

Att stanna kvar har vi Axa och jag inte tränat så mycket på vilket visade sig ganska tydligt när vi skulle testa. Så nu blir det mycket stanna-kvar-träning både i sittande och liggande position.

Fixa ägnade sitt sista pass åt rutan, ett moment som vi har förträngt lite. Varför vet jag inte men kanske för att jag tycker att det är svårt. Men det är nog lite som fria följet när jag väl får till det kommer jag älska det. Nu springer Fixa mot rutan och ställer upp fint, däremot har jag varit lite sen med belöningen, fick backning på det av Mona. Tror bara att vi måste träna mer på rutan så kommer det att sitta, egentligen är det inte svårt utan det är bara träning som saknas.

Avslutade med gruppmoment och här fick Fixa träna på sitt i koppel. Hon ser så härligt frågande ut och undrar om jag kanske blivit något knäppare än vanligt men hon sitter snällt och tyst.

Nu har vi planerat in två tävlingar för Fixa. Den första blir Halmstad den 22 april och en andra den 1 maj i Helsingborg. Planen var att starta en gång i Startklass först som uppvärmning men den planen strök jag när jag fick info om att ifall, ifall man inte fick uppflyttningsresultat så fick man inte flytta upp till lydnadsklass 1. Så för säkerhetsskull så skippar vi Startklassen och kör igång med 1:an på en gång. Hur svårt kan det va liksom?

Jag har lite film från träningen, ska försöka klippa ihop den och lägga ut den under Filmer på hemsidan.

/Susan

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.